Chocoladereep met noten, speculaaskruiden en zeezout

Voor deze chocoladereep heb ik onderstaande ingrediënten gebruikt maar kan je zelf ook aanvullen met jouw eigen favorieten.

Dit heb je nodig:

vel bakpapier
cakevorm
150 gr chocolade 75% cacaogehalte of meer…
4 el kokosmelk
100 gr gemengde noten
1 tl speculaaskruiden
snuf grof zeezout

Zo maak je het:

Leg een vel bakpapier in een cakeblik.
Verwarm de chocolade met de kokosmelk in een kleine steelpan op laag vuur en laat deze smelten.
Voeg de noten en speculaaskruiden toe en roer deze geheel door de chocola.
Stort dit in het cakeblik, verdeel het over de bodem en strijk het glad.
Strooi het zeezout over de chocolade en laat dit hard worden in de koelkast. Breek de chocoladereep in stukken bij het serveren.

Recept inspiratie voor in de zomer: voeg lavendel toe in plaats van speculaaskruiden (wel uit de tuin en onbespoten 😉)

Wil je meer gezonde bakrecepten of inspiratie hoe je witte suiker kan vervangen? Volg me via https://www.instagram.com/leefgezondacademie/