Met restanten groenten kan je altijd leuke dingen doen. In hotels zie je dit vaak terug. Ze gebruiken de restanten van de maaltijden die niet opgegaan zijn om nieuwe varianten op tafel neer te kunnen zetten. Zo kan je groente restanten makkelijk verwerken in salades, soepen maar ook in vleesvervangers.
Ingredients
restant pastinaakpuree
restant gekookte wortels
restant gekookte sperziebonen
1 a 2 eieren (ligt aan de hoeveelheid groenten die je over hebt)
kokosmeel (het groentedeeg moet er droog van worden, je bepaalt dus zelf hoe dik je het groentedeeg wilt hebben)
ghee, kokosvet, rundvet of eendenvet om in te bakken
Instructions
Doe alle groente restanten in een kom. Voeg het ei toe en prak alles door elkaar.
Strooi het meel erbij en kneed er een deeg van.
Rol ballen van het deeg en druk deze plat als een hamburger.
Verwarm het vet in een koekenpan en leg de burgers in de pan.
Bak de burgers op laag vuur aan beiden kanten bruin.
Lekker met een groene salade.
Recipe by Leef Gezond Academie at https://leefgezondacademie.nl/pastinaakburger/