Aan gedroogd fruit wordt vaak extra suiker toegevoegd en zwavel als conserveringsmiddel. Lees goed het etiket zodat je er zeker van bent dat je een natuurlijk product koopt.
Ingredients
50 gr kokosvet
100 gr wortels
60 gr gedroogde pruimen
100 gr havervlokken
100 gr rozijnen
50 gr amandelmeel
25 gr sesamzaad
25 gr zonnebloempitten
2 eieren
Instructions
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Smelt het kokosvet in een kleine steelpan op laag vuur.
Hak de wortels met de pruimen fijn in een keukenmachine. Doe dit over in een kom en voeg de havervlokken, rozijnen, het amandelmeel, sesamzaad en zonnebloempitten toe. Roer de eieren erdoor en rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier (2 tot 3 cm dik). Leg de koek op een bakplaat en bak deze in 20 minuten af. Snijd na het afbakken de plaat pas in repen of vierkante blokjes.
Je kan deze koek ook bakken zonder ei. Vervang dan het sesamzaad voor lijnzaad en voeg 100 ml extra water toe.
Recipe by Leef Gezond Academie at https://leefgezondacademie.nl/haverrepen/