Gierst is glutenvrij en bevat veel eiwitten. Het bevat weinig fytinezuur. Ook is het rijk aan het mineraal silicium dat bijdraagt aan sterke nagels, glanzend haar en een mooie huid. Wil je meer weten over silicium bekijk dan deze website >>> www.sohf.nl/nutrient/silicium.
Ingredients
200 gr gedroogde gierstkorrels
300 gr broccoli, klein gesneden
125 gr snijbonen, klein gesneden
75 gr haricots verts, klein gesneden
500 gr Chinese kool, klein gesneden (rauw)
1 gele paprika, klein gesneden (rauw)
1 lente ui in ringen (rauw)
1 stengel bleekselderij, kleine plakjes (rauw)
3 el cranberry's zonder suiker
2 el verse koriander
2 el verse peterselie
sap van 1 citroen
3 el extra vierge olijfolie
vers gemalen peper en zeezout
optioneel: verse kiemen
Instructions
Kook de gierst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet opzij en laat afkoelen.
Stoom of kook de broccoli, snijbonen en haricots verts.
Doe de gierst in een grote kom, voeg de broccoli, snijbonen, haricots verts, Chinese kool, paprika, lente ui, bleekselderij en cranberry's toe. Vermeng alles goed. Strooi de koriander en peterselie erover. Maak de dressing door de citroensap en olijfolie in een klein potje met deksel te vermengen. Maak op smaak met peper en zout.
Recipe by Leef Gezond Academie at https://leefgezondacademie.nl/couscous-gierst-groenten/