Hertenstoof
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Ingredients
  • 4 stukken braadvlees van hert op kamertemperatuur
  • rundvet, ghee, eendenvet, kokosvet of roomboter
  • 4 uien klein gesneden
  • 4 jeneverbessen, gedroogd
  • 1 stengel bleekselderij, klein gesneden
  • 2 wortels in dunne plakjes
  • 4 moesappels, met schil in kleine blokjes (klokhuis verwijderd)
  • 2 laurierbladen
  • vers gemalen peper en zeezout
  • 200 ml water
Instructions
  1. Verwarm het vet in een braadpan en bak het hert in enkele minuten aan alle kanten bruin.
  2. Leg het hert in de slowcooker (in sommige slowcookers kan je het vlees direct braden).
  3. Voeg de ui, jeneverbessen, bleekselderij, wortels, appels, laurier, peper en zout toe en giet het water erover.
  4. Laat het hert garen in de slowcooker in 6 uur op stand 1.
Recipe by Leef Gezond Academie at https://leefgezondacademie.nl/hertenstoof/