Hertenstoof
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
- 4 stukken braadvlees van hert op kamertemperatuur
- rundvet, ghee, eendenvet, kokosvet of roomboter
- 4 uien klein gesneden
- 4 jeneverbessen, gedroogd
- 1 stengel bleekselderij, klein gesneden
- 2 wortels in dunne plakjes
- 4 moesappels, met schil in kleine blokjes (klokhuis verwijderd)
- 2 laurierbladen
- vers gemalen peper en zeezout
- 200 ml water
- Verwarm het vet in een braadpan en bak het hert in enkele minuten aan alle kanten bruin.
- Leg het hert in de slowcooker (in sommige slowcookers kan je het vlees direct braden).
- Voeg de ui, jeneverbessen, bleekselderij, wortels, appels, laurier, peper en zout toe en giet het water erover.
- Laat het hert garen in de slowcooker in 6 uur op stand 1.
Recipe by Leef Gezond Academie at https://leefgezondacademie.nl/hertenstoof/
3.5.3226