Quinoa salade met boerenkool en peer
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 1 kop quinoa
  • 2 koppen water
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 50 gr boerenkool, fijn gesneden
  • 1 peer, geschild en klein gesneden
  • 1 paksoi, klein gesneden
  • 2 el groene olijven
  • 25 gr pijnboompitten, licht geroosterd
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el walnoten olie
  • vers gemalen peper
Instructions
  1. Kook de quinoa in 2 delen water in 18 tot 20 minuten gaar.
  2. Doe de ui, boerenkool, peer, paksoi, olijven over in een kom.
  3. Rooster de pijnboompitten licht in een koekenpan zonder olie.
  4. Voeg ze toe aan de kom en giet de azijn en olie erover.
  5. Maak op smaak met peper.
Recipe by Leef Gezond Academie at https://leefgezondacademie.nl/quinoa-salade-boerenkool-en-peer/