flinke el eendenvet, roomboter, kokosboter of ghee
8 kwartels (diepvries Lidl of poelier)
2 ui, gehalveerd in snippers
2 wortels, dunne plakken
2 laurierbladen
vers gemalen peper en zeezout
150 ml water
Saus:
2 klonten roomboter of kokosvet
200 gr frambozen (diepvries)
1 peer zonder schil, in kleine blokjes
1 tl chiazaden
optioneel: honing
Instructions
Verwarm het vet in een braadpan en bak de kwartel hier in aan.
Doe ze over in een slowcooker en voeg de ui, wortels en laurier toe.
Strooi er peper en zout over en giet het water erbij. Zet de slowcooker op stand 1 en laat het 5 uur trekken.
Voor de saus:
Verwarm de boter in een kleine steelpan. Voeg de frambozen en peer toe en verwarm het geheel. Duw alles door een zeef en voeg de chiazaden toe. Laat het geheel nog even staan op een laag vuur. Zodat de chiazaden het vocht op kunnen nemen en de saus dikker wordt. Als de saus te zuur is kan je het op smaak maken met een klein beetje honing.
Recipe by Leef Gezond Academie at https://leefgezondacademie.nl/kwartels-met-frambozensaus/