Gemberkoekjes 20 tot 25 stuks
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Ingredients
- 190 gr amandelmeel
- 185 gr boekweitmeel
- 1 el gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 mespunt gemalen zeezout
- ½ tl nootmuskaat
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 tl gemalen vanille Bourbon
- 2 el ahorn siroop
- 50 gr gesmolten kokosvet of roomboter
- 1 ei, L (ongeveer 70 gr)
- 4 el kokosbloesemsuiker voor over de koekjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vermeng alle droge ingrediënten (behalve de kokosbloesemsuiker) in een kom en roer goed door.
- Voeg de natte ingrediënten toe en kneed het tot een soepel deeg.
- Leg de deegbal tussen 2 vellen bakpapier en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
- Leg 1 vel van het bakpapier op een bakplaat.
- Steek er met een koekjes vorm of glas koekjes uit.
- Leg de koekjes op de bakplaat er strooi de suiker over de koekjes.
- Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten af. Ze worden hard als ze afkoelen.