Gemberkoekjes

Gemberkoekjes 20 tot 25 stuks
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 12
 
Ingredients
  • 190 gr amandelmeel
  • 185 gr boekweitmeel
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 mespunt gemalen zeezout
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen vanille Bourbon
  • 2 el ahorn siroop
  • 50 gr gesmolten kokosvet of roomboter
  • 1 ei, L (ongeveer 70 gr)
  • 4 el kokosbloesemsuiker voor over de koekjes
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vermeng alle droge ingrediënten (behalve de kokosbloesemsuiker) in een kom en roer goed door.
  3. Voeg de natte ingrediënten toe en kneed het tot een soepel deeg.
  4. Leg de deegbal tussen 2 vellen bakpapier en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
  5. Leg 1 vel van het bakpapier op een bakplaat.
  6. Steek er met een koekjes vorm of glas koekjes uit.
  7. Leg de koekjes op de bakplaat er strooi de suiker over de koekjes.
  8. Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten af. Ze worden hard als ze afkoelen.