Haverrepen

Haverrepen
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 8
 
Aan gedroogd fruit wordt vaak extra suiker toegevoegd en zwavel als conserveringsmiddel. Lees goed het etiket zodat je er zeker van bent dat je een natuurlijk product koopt.
Ingredients
  • 50 gr kokosvet
  • 100 gr wortels
  • 60 gr gedroogde pruimen
  • 100 gr havervlokken
  • 100 gr rozijnen
  • 50 gr amandelmeel
  • 25 gr sesamzaad
  • 25 gr zonnebloempitten
  • 2 eieren
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  3. Smelt het kokosvet in een kleine steelpan op laag vuur.
  4. Hak de wortels met de pruimen fijn in een keukenmachine. Doe dit over in een kom en voeg de havervlokken, rozijnen, het amandelmeel, sesamzaad en zonnebloempitten toe. Roer de eieren erdoor en rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier (2 tot 3 cm dik). Leg de koek op een bakplaat en bak deze in 20 minuten af. Snijd na het afbakken de plaat pas in repen of vierkante blokjes.
  5. Je kan deze koek ook bakken zonder ei. Vervang dan het sesamzaad voor lijnzaad en voeg 100 ml extra water toe.