Kastanjetaart glutenvrij

Kastanjemeel en tapiocameel bevatten geen gluten en kan je eenvoudig vervangen als alternatief voor tarwebloem. De gluten in de tarwebloem zorgen normaal gesproken voor de verbinding (gluten werken net als lijm).

Kastanjemeel bevat een hoog zetmeelgehalte waardoor het van zichzelf al snel bindt.

Als extra vervanger van gluten en om het kastanjemeel iets losser te maken heb ik psylliumhusk toegevoegd.

Taart voor 6 personen

Dit heb je nodig voor het deeg:

  • 100 g kastanjemeel
  • 50 g tapiocameel
  • 5 g (1 tl) psylliumhusk (gemalen vlozaad)
  • snuf zeezout
  • tl speculaaskruiden (5 g)
  • 50 g roomboter of kokosvet (lactosevrij)
  • 55 ml water

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 3 eieren, M
  • 1 blik kastanjepuree (de blikken bestaan ongezoet en gezoet, bij de ongezoete variant voeg je zelf 50 g kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of honing toe en moet je de kastanjes zelf nog pureren in de keukenmachine)
  • 50 g amandelschaafsel

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven op 180 graden, boven en onderwarmte
  • Bakvorm Hema 18 cm rond
  • 2 vellen bakpapier

Wil je meer gezonde slanke recepten? Download ze gratis >>> https://www.degezondeacademie.nl/gratis-gezonde-recepten/