“Laat gezonde voeding jouw brandstof zijn”

Mijn naam is Natalie Rocha, ik ben half Portugees, Francofiel en geboren in 1976.

Mijn passie is koken en bakken, het bedenken en ontwikkelen van gezonde recepten. Daarom heb ik Le Bonbon Franc en de Leef Gezond Academie opgericht.

Het is een feit dat je lichaam juist afvalt als het voldoende vetten binnenkrijgt, je reguliere glutenvrije producten beter kan laten staan, geraffineerde suikers, kant- en klaar, light- en vetvrije producten beter kan vermijden en gevarieerd eten een belangrijk onderdeel is van een gezond voedingspatroon. Zo kunnen de darmen de voedingsstoffen beter opnemen waardoor je vanzelf meer energie krijgt. Ik ben van mening dat zelfs als je gezond eet er ruimte over kan blijven voor iets lekkers. Het is namelijk geen dieet, het is a way of life’. Ik pas het 80 – 20% toe waardoor ik deze manier van eten met gemak vol kan houden.

Uit eigen ervaring weet ik dat het heel moeilijk is als je te horen krijgt dat je geen gluten, koemelk, witte suiker en gist meer mag eten. Het begon bij mij op jonge leeftijd met endometriose. In mijn tijd was er nog niet veel bekend over het effect van geraffineerde suikers en gluten. Vermoeidheid en spierpijn bepaalde meer dan 12 jaar mijn leven. In Duitsland kwam tijdens een bodyscan naar voren dat ik een verhoogd cholesterolgehalte had en mijn hart niet in goede conditie was en dat terwijl ik toch dacht dat ik heel gezond at. Een Mediterraans dieet werd me aanbevolen.

Ik ging hiermee aan de slag en kwam in mijn zoektocht naar meer energie en een pijnloos leven in aanraking met orthomoleculaire voeding. Het is niets engs, orthomoleculair staat voor: “de juiste voeding voor de lichaamscellen”. Door mijn lichaam op natuurlijke wijze te ontgiften en zoveel mogelijk onbewerkte en biologische voeding te eten heb ik mezelf onder controle. Endometriose gaat niet uit zichzelf weg maar de extreme buikpijnaanvallen heb ik door het eten van de juiste voeding en vermindering van stress behoorlijk kunnen verminderen.

“En een leuke bijkomstigheid! Sinds ik mijn manier van eten heb aangepast heb ik zonder trek gevoel mijn ideale gewicht bereikt zonder op dieet te zijn.”

Omdat deze manier van eten zo eenvoudig is om vol te houden en je afvalt zonder trekgevoel wil ik deze voedingsadviezen graag met je delen. In de tijd dat ik namelijk bewust gewicht wilde verliezen heb ik zo’n beetje alle diëten gevolgd die er zijn. En uiteindelijk zonder resultaat. In het begin viel ik natuurlijk wel af, maar het lukte mij maar niet om vol te houden. Uiteindelijk zorgde de diëten ervoor dat ik spiermassa verloor, mijn spijsvertering van slag was en voedingstekorten heb opgelopen en uiteindelijk in het bekende jo-jo effect terecht kwam.

Ik wil je helpen met mijn nieuwe levensstijl, de theorie in de praktijk te brengen en je laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Door je gezonde darmbacteriën goed te voeden en positief te denken zal je zien dat je binnen korte tijd meer energie krijgt en je jouw gezondheid weer onder controle krijgt.

Het is mijn missie om jou te laten zien dat je door eenvoudige maaltijden met af en toe iets lekkers zonder trekgevoel jouw ideale gewicht kan bereiken. Zodat ook jij weer lekker in je vel gaat zitten.

Ik gebruik mijn opleidingen en ervaring op het gebied van darmgezondheid en natuurvoeding. Zo verslind ik kookboeken, baseer ik mijn kennis op wetenschappelijke onderzoeken en verdiep ik me in orthomoleculaire darmtherapie. Na mijn studie cognitieve gedragstherapie ben ik me in 2016 gaan verdiepen in persoonlijk meesterschap. Zo laat ik je zien hoe je deze levensstijl de rest van je leven vol kan blijven houden.

Sinds 2003 ben ik gelukkig met mijn man Frank. Samen hebben we twee greyhounds Tinco en Den. Mijn droom is het realiseren van een mooie locatie in het zonnige zuiden van Frankrijk waar ik kan koken vanuit mijn moestuin en gezonde kookworkshops kan organiseren voor mensen die aan hun gezondheid willen werken of gewoon even willen ontspannen.

Ik wens je een goede gezondheid,

Natalie

‘U kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt’ -Albert Einstein