Linzenschotel met komijn

Bereidingstijd: 20 – 30 minuten

Dit heb je nodig voor 2 personen:

scheutje olijfolie mild
3 tomaten, gesneden in blokjes
1 broccoli in roosjes, stam geschild en klein gesneden
halve krop andijvie, klein gesneden
1 tl komijn, gemalen
zeezout, versgemalen peper
1 blik gekookte linzen
2 el kappertjes
optioneel: 100 gr amandelschaafsel geroosterd

Zo maak je het:

Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
Leg de tomaten in de pan samen met de broccoli en stoom deze met een deksel op de pan in enkele minuten gaar.
Voeg de andijvie toe en breng op smaak met de komijn, zout en peper.
Voeg de linzen toe en roer alles door elkaar.
Laat de andijvie even meestomen.
Roer als laatste de kappertjes erdoor.
Schep het in een kom en strooi er als je wilt nog geroosterde amandelen over.

Andijvie valt onder de groene groenten en bevat daarmee foliumzuur. Foliumzuur verlaagt het homocysteïne gehalte in het bloed wat gerelateerd is aan dementie en hart- en vaatziekten.