Pasta met artisjok

Dit heb je nodig:

  • scheutje olijfolie mild (2-3 el)
  • 1 ui klein gesneden
  • 1 teen knoflook
  • snuf chilipeper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl dadelstroop
  • vers gemalen peper
  • zeezout (grof)
  • 250 gr kikkererwten pasta
  • bos verse basilicum, fijn gehakt
  • 1 blik artisjokken in grove stukken
  • rucola melange
  • 1 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur en bak de uien hierin glazig. Pers de knoflook er boven uit of hak de knoflook fijn. Bak deze even mee. Strooi de chilipeper over de uien.

Voeg de tomatenblokjes toe samen met 1 tl dadelstroop. Roer alles door en breng de saus aan de kook. Laat deze een beetje inkoken. Breng op smaak met de versgemalen peper en zeezout.

Breng ruim water met wat zeezout aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Deze hoeft maar heel kort te koken (4 minuten) en is niet vergelijkbaar met de kooktijd van durum tarwe.

Haal de saus van het vuur en roer de basilicum door de saus.

Giet de pasta af en roer dit door de pastasaus heen evenals de artisjokken en de rucola melange giet de olijfolie extra vierge door het geheel en serveer.

Artisjokken ondersteunen de lever en dragen bij aan een goede gezondheid.