Pizza, maar dan anders

Afgelopen vrijdag maakte ik gezonde pizzaatjes, zó lekker, maar net even anders. Mijn man at een gewone versie zoals ik deze voordat ik met mijn kuur begon ook iedere vrijdagavond at. Inmiddels zit ik in een fase waarin ik weer meer mag eten.  

Nu ik afgelopen vrijdag ‘mijn’ versie gemaakt heb miste ik eigenlijk helemaal niets en heb ik genoten van de heerlijke smaken. Ik vind zelf namelijk de versie met bloemkool niet lekker vandaar dat ikzelf een andere versie verzonnen heb.

En het is zo eenvoudig om te maken, dat je niet zult geloven dat het zó lekker kan zijn. Ik wil deze versie graag met je delen. 

Dit heb je nodig voor 1 persoon (grote eter):

Omdat het maar 15 minuten in de oven hoeft kan je makkelijk 2x een batch maken als je met twee personen bent.

Oven (verwarmen op 220 graden)
Grote bakplaat
1 vel bakpapier

1 aubergine in grove lange plakken gesneden (ik heb er 5 plakken uitgehaald)
1 courgette in grove lange plakken gesneden  (ik heb er 4 plakken uitgehaald)
tomatensaus uit pak zonder toevoegingen
1 el gedroogde Provence kruiden
snuf gemalen zeezout en peper
200 gr geitenkaas in plakken
2 bollen buffel mozzarella
handvol basilicum blaadjes (of 9 topjes) voor op de plakken en extra om te decoreren
18 olijven
scheut extra vierge olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor.
Bekleed het bakblik met het vel bakpapier.
Leg de plakken op het vel bakpapier.
Schenk 100 ml tomatensaus of zoveel je denkt nodig te hebben (ik heb niet echt afgemeten) in een kommetje. Doe de gedroogde kruiden, het zeezout en de peper erbij. Roer dit door en verdeel dit ik kleine porties over de plakken. Smeer het uit met de bolle kant van een lepel. De plak moet helemaal bedekt zijn met tomatensaus.
Leg op iedere plak een plak geitenkaas, meet even of dit past. Snijd anders deze op maat of breek de zijkant er af en leg deze op de volgende plak.
Leg in het midden op de plak kaas een topje basilicum en leg daar een plakje buffel mozzarella op.
Leg aan beiden kanten van de mozzarella een olijf.
Schuif de plaat in de oven en bak de plakken in 15 minuten gaar.
Haal uit de oven en leg ze op een bord.
Schenk er een klein beetje extra vierge olijfolie over.
Leg er nogmaals blaadjes basilicum op.

Enjoy!