Rode koolsalade

2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig voor de salade:
1 koffielepel roomboter of kokosvet
1 appel, in blokjes
1/2 rode kool, fijn gesneden

Dit heb je nodig voor de dressing:
1/4 tl zeezout
1 tl kokosbloesemsuiker
1 el extra vierge olijfolie
2 el azijn (appel)

Zo maak je de salade:
Verwarm in een kleine steelpan de roomboter. Stoom de appelblokjes hierin met een deksel op de pan gaar.
Doe in een kom de rode kool, giet de gestoomde appel met het sap over de kool.

Zo maak je de dressing:
Vermeng alles in een pot met deksel en schud het goed door elkaar.
Giet het over de rode koolsalade.

Lekker met gerookte makreel.

Note: fruit (behalve mango, ananas, papaya) kan samen met het eten van eiwitten in de vorm van vlees of vis gisting in de darmen veroorzaken. Fruit (koolhydraten) wordt sneller verteerd dan eiwitten (vlees of vis) en wil als eerste door je maag. Door fruit eerst voor te koken verander je de structuur waardoor je het wel samen kan eten.

Mango, ananas en papaya bevatten eiwitsplitsende enzymen en helpen je om vlees en vis sneller te verteren.