Speculaas muffins glutenvrij

Lekker voor onderweg of als ontbijt…

Dit heb je nodig:

  • 160 g ontpitte zachte dadels (Yogi & Yousef’s)
  • 160 ml kokosroom uit een pakje (ik gebruikte deze van Lidl), maar je kan het ook van Go-tan gebruiken.
  • 225 g glutenvrije meelmix (deze maak je eenvoudig zelf, de glutenvrije meelsoorten bestel ik bij Pit en Pit)
  • 1 tl (5 g) bakpoeder puur
  • 2 tl speculaaskruiden
  • snuf zeezout
  • 2 eieren, M
  • 100 g banaan

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)

  • Leg de ontpitte dadels in de kokosroom en laat deze een half uur staan.
  • Hak de dadels samen met de kokosroom fijn in een keukenmachine.
  • Doe de meelmix in een kom. Voeg de bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe en vermeng alles goed.
  • Voeg de eieren toe en prak de banaan erdoor.
  • Zet vormpjes in een muffinvorm en schep de vormpjes voor 2/3e vol.
  • Bak de muffins in 25 tot 30 minuten af. Controleer ze door een sateprikker in de muffins te steken of ze gaar zijn. Ze mogen nog wel iets vochtig zijn.

De muffins zijn het lekkers op de dag zelf, maak ze dus vers. Heb je over? Vries ze in.

Wil je meer inspiratie voor gezonde recepten? Download ze gratis hier.