Veelgestelde vragen

Bakmixen Le Bonbon Franc

Hoe komt het dat ik de bakmixen niet meer kan bestellen?

Antwoord: De glutenvrije en koolhydraatarme bakmixen worden helaas niet meer geproduceerd.

MyMicroZoo Darmkit

Ik vrees dat ik het niet helemaal had begrepen… Als ik via de link naar de website van MyMicroZoo ga, kan ik een testkit bestellen van 135 euro zie ik nu. Ik dacht dat de prijs van die kit ook bij de 330 euro van het Healthy Food Pakket was inbegrepen, maar dat is dus niet het geval? Deze testkit moet ik dus bestellen?

Antwoord: Ja, de testkit is daar apart van. Helaas kan ik deze niet voor je bij MyMicroZoo bestellen en moet deze apart besteld worden. Je kan de bestelling voor het Healthy Food Pakket eventueel annuleren als je wilt.

Ik heb de testkit bij MyMicroZoo alsnog besteld! Ik heb even getwijfeld omdat het naast het Healthy Food Pakket in totaal wel veel geld is om uit te geven, maar aan je gezondheid is het goed besteed zal ik maar denken.

Antwoord: Het is een goede investering en je zal er blij mee zijn omdat het een hoop duidelijkheid gaat geven.

Online receptenboek

Ik voel erg veel om de recepten te bestellen echter wel ik liever een boek ontvangen.
En ik ben alleen en vraag me dan af hoe ik moet inkopen. Zodat ik niet te veel eten koop.

Antwoord: Helaas zijn de recepten niet in een boek verkrijgbaar. Dit is een bewuste keuze omdat er maandelijks gezonde recepten bijkomen. Ook worden er niet alleen recepten aan de online omgeving toegevoegd, maar vind je ook video’s, online workshops en meer informatie over voedingsadvies. De recepten zijn voor 2 personen. Je kan de hoeveelheden in de recepten halveren, al is het ook heel handig om wat extra’s over te houden zodat je voor de volgende dag meteen je lunch klaar hebt.

Vraag:
Overgewicht is niet echt mijn probleem: ik meet 1m69 en weeg 55kg.
Mijn blijvend probleem is constipatie. Dit heb ik al heel lang.
Daar jij bezig bent met de darmproblematiek is mijn vraag of de recepten ook helpen bij hardnekkige constipatie, dan zou ik overwegen om mij aan te melden voor de recepten.

Antwoord: Alle recepten zijn bewust samengesteld om tot een betere darmwerking te komen. Je vindt in het online receptenboek niet alleen gezonde recepten, maar ook meer informatie over de werking van de darmen waarmee je obstipatie kan verminderen/ verhelpen. Soms helpt het om bepaalde voedingsstoffen of stress te verminderen zodat de darmen weer optimaal kunnen gaan werken en voedingsstoffen beter worden opgenomen.

Pre- en probiotica

Wat is een goede en hooggedoseerde probiotica?
Wat is het verschil tussen pro- en prebiotica?
Moet je het beiden gebruiken?

Antwoord: Het verschil tussen pre- en probiotica is dat je prebiotica uit voeding haalt zoals bijvoorbeeld, yoghurt, kimchi, yakon, cichoreiwortelvezel, zuurkool, kombucha, paddestoelen, peulvruchten, graanproducten, groenten, fruit, noten en zaden.

Probiotica slik je in de vorm van supplementen. Bio-Kult heeft hoogwaardige stammen en adviseer ik vaak. Ook Winclove is een hoogwaardig product en staat hoog aangeschreven. Deze heb je in verschillende stamsoorten en kan je naar je behoefte zelf uitzoeken >>> Lees hier meer over Winclove.