Bananen walnoten bars

Eenvoudig om te maken. Je kan het recept halveren, maar door meteen een grotere batch te maken en in te vriezen heb je altijd iets lekkers binnen handbereik.

Dit heb je nodig:

Bakvorm 20 x 20 cm, vel bakpapier en staafmixer

  • 4 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 200 gr havervlokken
  • 1 el koek- en speculaaskruiden of kaneel
  • snuf zeezout
  • 40 gr geraspte kokos en extra om mee te bestrooien
  • 1 tl psylliumhusk (gemalen vlozaad)
  • 100 gr grof gehakte walnoten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden (boven en onderwarmte).

Doe de overrijpe bananen met de eieren in een kom en mix deze fijn met de staafmixer. Ik had deze eerst in een hoge beker gedaan, maar je kan het net zo goed direct in een kom fijn mixen.

Voeg de havervlokken toe samen met de koek- en speculaaskruiden of kaneel, zeezout en de geraspte kokos. Roer alles goed door.

Voeg de psylliumhusk toe samen met de walnoten en roer nogmaals goed door.

Bekleed de bakvorm met het vel bakpapier.

Stort het beslag in de bakvorm en strijk het glad.

Strooi er nog extra kokosrasp over en bak de ‘bars’ in de voorverwarmde oven in 1 uur gaar.

Haal de ‘bars’ uit de oven en laat deze afkoelen.

Snijd er repen van en vries de overige repen in.

Mag je geen ei of maak je ze liever zonder? Ga hier naar de lijst met alternatieven die je kan gebruiken in plaats van ei.