Boerenkoolsalade

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 10 min

Dit heb je nodig voor 2 personen:

200 gr fijngesneden boerenkool (als je zelf grote bladeren hebt verwijder dan de middelste steel)
1/4 tl zeezout
1/4 tl knoflookpoeder
1/4 tl komijn, gemalen
1/4 tl uienpoeder, gemalen
1 tl ahornsiroop, yaconsiroop of honing (rauwe het liefst van de imker)
2 el citroensap of limoensap
1 el edelgistvlokken
100 gr kerstomaten, gehalveerd (bij latex allergie vervang je deze door mango of ananas anders houd je het voedingsdagboek bij van week 2)
1 avocado, in blokjes (bij latex allergie vervang je deze door een handvol spinazie of postelein anders houd je het voedingsdagboek bij van week 2)
30 gr zwarte of groene olijven zonder pit, in plakjes (vervang deze door artisjokharten)
30 gr geroosterde sesamzaadjes
1 tl kokosvet of ghee
2 kabeljauwfilets (zalm of makreelfilets, geen tilapia! dit is altijd kweekvis, kies voor wild gevangen vis)
1 tl gemalen komijn
1 el tapiocameel
zeezout en versgemalen peper

Zo maak je het:

Doe de boerenkool in een grote kom en voeg daar 1/4 tl zeezout de knoflook, komijn- en uienpoeder aan toe samen met de ahorn, citroensap en edelgistvlokken. Roer dit zachtjes door totdat de boerenkool zachter wordt.
Voeg de tomaten, avocado, olijven of alternatieven toe. Strooi de sesam erover en zet opzij.
Verwarm in een pan het vet. Wrijf de vis in met de komijn, breng op smaak met zout en peper en bestuif ze met het tapiocameel.
Bak de vis 3-4 minuten per kant totdat deze gaar en knapperig is. Eet deze met de boerenkoolsalade.

Mocht je salade over hebben kan je deze tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Boerenkool zit vol met antioxidanten en glucosinolaten. Deze bijzondere stoffen beschermen de darmen en bevorderen de ontgifting. Vis bevat net als vlees collageen en is zeer voedzaam voor de darmen. De omega-3 vetzuren verminderen ontstekingen in de darmen.