Brood met zomerfruit & citroen Paleo

– Voorbereidingstijd: 10 min
– Baktijd: 60 min
– Bewaren: koel en eet binnen 3 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Wat heb je nodig voor 1 brood?

50 gr gesmolten kokosvet, roomboter, ghee
50 ml amandelmelk, ongezoet
130 gr amandelmeel
30 gr kokosmeel
30 gr tapioca of arrowroot
1 tl bakpoeder
rasp van 1 citroen (bio)
snuf zeezout (Himalaya, Keltisch)
4 eieren
2 el ahornsiroop
250 gr zomerfruit (aardbeien, frambozen, bramen, kersen)

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een cakevorm met een vel bakpapier of vet deze in met wat boter.

2. Smelt het vet in een kleine steelpan op laag vuur of zet de pan even in de oven (deze staat toch al aan :-).

3. Doe het amandelmeel, kokosmeel, tapioca, bakpoeder, citroenrasp en zout in een kom en vermeng alles goed.

4. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor en voeg het vet en de ahornsiroop toe. Roer alles goed door.

5. Spatel het fruit erdoor en schep het beslag in de cakevorm.

6. Zet de vorm in de oven en bak het brood in 60 minuten af. Als een ingestoken sateprikker er droog uitkomt is het brood gaar.

Note: Dit brood is makkelijk te verteren en bevat veel vezels en eiwitten. Gebruik roomboter of ghee als je zuivel kan verdragen. Dit is een nuttige bron voor je darmbacteriƫn omdat zij hier boterzuur van maken. Boterzuur is ontstekingsremmend.