Garnalen gegrild

Dit heb je nodig voor 2 personen:

300 gr tijgergarnalen met schaal
1 tl kokosvet of ghee
1 knoflookteentje, geperst (als je een opgeblazen gevoel krijgt laat je deze weg)
1 tl citroensap
Chilivlokken naar smaak
zeezout en vers gemalen peper
veld- of botersla of postelein

Zo maak je het:

Breek de kop af van de garnaal, verwijder het omhulsel. Snijd met een scherp mes de rug in en verwijder het darmkanaal (zwarte draad).
Verwarm de grill voor. Leg in een ovenschaal het vet, knoflook, citroensap, Chilivlokken, zeezout en peper en voeg de garnalen toe. Hussel alles door elkaar en grill de garnalen in 2 a 3 minuten totdat ze roze zijn en net gaar. Leg ze op een bedje van sla of postelein.

Postelein is rijk aan omega-3 vetzuren die ontstekingsremmend werken. Garnalen bevatten de ontstekingsremmende stof carotenoïde astaxanthine en zijn een goede bron van omega-3 vetzuren. De stoffen choline, zink en selenium beschermen en herstellen de darmen.

Eet er 2 el kurkuma-citroenaioli bij.