Ontbijtreep met zaden

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min

Dit heb je nodig voor 12 repen:

70 gr kokosvet, gesmolten
100 gr blanke amandelen
100 gr pecannoten
100 gr zachte Medjouldadels, ontpit
70 gr gemengde zaden (pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaad)
2 el kokosrasp
1 el lucumapoeder (reformwinkel) of 2 el ahornsiroop
1/2 tl bakpoeder
1 tl maca
1 tl kaneel
snuf zeezout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ondiepe ovenschaal (30 x 23) in of bekleed deze met een vel bakpapier. Kan ook in een brownievorm van 20 x 20 cm.
Smelt het kokosvet op laag vuur, zet opzij.
Doe de amandelen, pecannoten, dadels en gemengde zaden in een keukenmachine en maal deze met toevoeging van het gesmolten kokosvet fijn.
Roer de kokosrasp, lucumapoeder of ahornsiroop, bakpoeder, maca en kaneel en snuf zeezout erdoor en stort dit beslag in de ovenschaal.
Bak het in 25-30 minuten goudbruin. Laat het afkoelen en leg de plak op een snijplank.
Snijd er repen van en bewaar deze in een goed afsloten bak in de koelkast (maximaal 1 week houdbaar).
Je kan ze ook invriezen en zijn dan maximaal 1 maand houdbaar.

Ontbijtrepen die je in de winkel vindt zitten vol met glucose-fructose siroop en honing. Ook bevatten ze bewerkte vetten. Deze repen bevatten door de zaden ontstekingsremmende essentiële vetzuren en zink die beiden de spijsvertering bevorderen. Kokosvet is rijk aan laurinezuur en octaanzuur, die het immuunsysteem ondersteunen en een antibacteriële werking hebben.