Popcorn van bloemkool met oosterse kruiden

Dit heb je nodig:

1 kleine bloemkool
1 el ghee, roomboter, eendenvet of kokosvet, gesmolten
1 a 2 el edelgist naar keuze
1/2 tl gemalen komijn
1/4 tl gemalen kurkuma
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl zeezout
versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Breek de bloemkoolroosjes in stukjes ter grootte van popcorn.
Doe de overige ingrediƫnten in een kom en breng op smaak met peper.
Voeg de bloemkool popcorn toe en bedek deze met een laagje kruidenmengsel.
Verspreid de bloemkool over de bakplaat en bak deze in 45 minuten goudbruin en krokant. Keer regelmatig om.

Kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking. Door het toevoegen van de zwarte peper wordt de kurkuma langzamer opgenomen in het lichaam. Bloemkool behoort net als broccoli tot de kruisbloemige en heeft een sterk reinigende werking het ondersteund daarbij de ontgifting van het lichaam.