Rundvlees gekruid op Koreaanse wijze

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Marineertijd: 2 uur of nacht

Dit heb je nodig voor 2 personen:

250 – 300 gr ribeye of entrecote
1 tl kokosvet
100 gr spruitjes of broccoli
1/2 rode paprika, in reepjes gesneden
2 shiitakes, in dunne plakjes
4 handen vol babyspinazie

Voor de marinade:
4 el soyasaus (zonder gluten), minder zout
1 el kokosbloesemsuiker of ahornsiroop
snuf Chilipeper
2 tl rijstazijn of rauwe appelazijn of kombucha
1 tl sesamolie
1 knoflookteentje, geperst ((als je last hebt van een opgeblazen gevoel vervang je deze door bieslook)
gemberwortel 0,5 cm, heel fijn gesneden of geperst (knoflookpers) of 1 tl gemberpoeder
vers gemalen peper
optioneel: bestrooi bij het serveren sesamzaadjes over het geheel

Zo maak je het:

Maak de marinade een dag van te voren door alle ingrediënten in een ondiepe schaal te doen. Snijd het vlees in hele dunne plakjes en leg deze in de marinade (om het vlees heel dun te kunnen snijden kan je het eerst een half uur in de vriezer neerleggen voordat je deze aansnijdt, dit hoeft niet!). Marineer het 1-2 uur of laat het gewoon koel een dag in de marinade staan.
Verwarm in een grote koekenpan het vet en bak de spruitjes of broccoli, paprika en shiitakes totdat ze zacht zijn. Voeg het vlees toe samen met de marinade en roerbak nog 2-3 minuten door.
Zet het vuur uit en roer de spinazie erdoor.

Spinazie werkt net als andere alkalische groenten ontzurend omdat ze waardevolle plantenstoffen (fytonutriënten) bevatten, vitaminen en mineralen. Deze hebben een positief effect op de darmen en spijsvertering door de oplosbare vezels. Shiitakes bevatten polysachariden dit zijn gunstige natuurlijke suikers die ontstekingen tegengaan en het immuunsysteem beter reguleren. Ze bevatten veel vitamine D.

Houd je niet van vlees vervang het dan door zalm of kabeljauw.