Salade met zalm

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 6 min

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 handen vol gemengde sla met rucola
1/2 mango, in dunne plakjes
1 blik artisjokharten, in vieren
1/2 venkelknol of 1/2 komkommer in blokjes
handvol koriander, fijngehakt
handvol muntblaadjes, fijngehakt
handvol bieslook, fijngehakt
2 el olijfolie extra vierge
sap van 1 limoen
zeezout en versgemalen peper naar smaak
200 gr gerookte zalm

Zo maak je het:

Vermeng alle groenten, sla het fruit en de kruiden in een kom. Giet de olijfolie en limoen over de sla of groenten en maak op smaak met peper en zout. Vermeng alles goed. Verdeel de zalm in kleine stukjes en roer deze erdoor.

Rucola en artisjokharten vallen onder de bittere groenten. Zij ondersteunen de lever en daarmee ook de spijsvertering.

Als je niet van sla houdt kook dan worteltjes, broccoli of sperziebonen en vervang het hiermee.