Sandwichspread

Voorbereidingstijd: 15 minuten

 

Dit heb je nodig:

1 blik kikkererwten (260 gr)
2 tl mayonaise* (of meer om het smeuïger te maken)
1 tl mosterd
½ rode paprika
2 augurken
1 stengel bleekselderij
½ lente ui of zilveruitjes
peper en zeezout om op smaak te maken

Zo maak je het:

  1. Giet de kikkererwten af en hak ze fijn in een keukenmachine.
  2. Doe de fijngemalen pasta over in een kom.
  3. Voeg de mayo en mosterd toe en roer het goed door.
  4. Snijd de paprika, augurken, bleekselderij, lente ui en zilveruitjes heel fijn en roer dit door het geheel.
  5. Maak op smaak met peper en zeezout.

Je kan het in een afgesloten pot 1 week koel bewaren.

Wist je dat?

Je het vocht van de kikkererwten op kan vangen en deze op kan kloppen tot eiwitten die eiwitvrij zijn. Dit kan je gebruiken als je cake of pannenkoeken luchtiger wilt maken.

*Wil je de mayonaise zelf maken? Het recept vind je onder de basisrecepten.

Je kan voor de mayonaise ook de helft van de olie vervangen door een avocado. Of vervang de zonnebloemolie voor druivenpitolie deze smaakt neutraal en werkt ondersteunend voor de lever.