Soep van geroosterde biet en appel

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 45 min

Dit heb je nodig voor 2 personen:

250 gr rode biet, in blokjes
1 appel, in vieren gesneden, klokhuis verwijderd
1/2 ui, in dunne ringen (als je een opgeblazen gevoel krijgt dan vervang je deze door bieslook of laat je deze achterwegen)
2 el olijfolie
1 knoflookteentje, heel met schil
versgemalen zeezout en peper
1 tl komijn, gemalen
1/2 tl koriander, gemalen
1/2 tl kaneel
snuf gemalen gember
sap en rasp van 1 limoen
500 ml kippen- of runderbottenbouillon
4 blaadjes munt, fijngehakt om te garneren
100 gr kokosyoghurt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de biet, appel en ui met de olie in een ondiepe ovenschaal.
Hussel het goed door elkaar, breng het op smaak met zout en peper en leg het knoflookteentje ertussen.
Zet de ovenschaal 35 minuten in de oven tot de appel, biet en ui zacht zijn (wil je een snelle variant doe alles dan in een pan en kook het in de bouillon gaar).
Ovenvariant: leg de geroosterde bieten, appel, ui en knoflook in een pan en voeg de komijn, koriander, kaneel, gember, limoensap, rasp en bouillon toe en pureer alles met een staafmixer. Verwarm het nog 5 minuten totdat de soep zachtjes begint te pruttelen.
Serveer de soep met een schep kokosyoghurt en strooi de munt erover.

Bieten ondersteunen de werking van de galblaas, waardoor vetten makkelijker verteren. Ze reinigen ook het lichaam. Appels bevatten onoplosbare en oplosbare vezels die daarmee een gezonde stoelgang bevorderen.