Andijvie salade

Andijvie salade
Prep time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Andijvie is een bittere bladgroente en ondersteunt de leverwerking. Deze salade kan je heel goed samen met een stukje vis, wild, lamsvlees of gevogelte eten.
Ingredients
  • ½ krop andijvie, fijn gesneden in dunne reepjes
  • 2 stengels bleekselderij, afgehaald en in dunne halve maantjes gesneden
  • ½ komkommer in blokjes
  • 2 el groene olijven
  • 50 gr veldsla
  • 1 kleine rode ui, fijn gesneden
  • 4 toppen basilicum, fijn gesneden
  • dressing
  • 2 el frambozen azijn
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • vers gemalen peper en zeezout
Instructions
  1. Doe de andijvie, bleekselderij, komkommer, olijven, veldsla, rode ui en basilicum in een grote kom en meng het goed door elkaar.
  2. Maak de dressing door alle natte ingrediënten goed door elkaar te roeren of te schudden in een potje met deksel.
  3. Giet de dressing pas over de salade als deze op het bord ligt. Zo kan je de salade langer bewaren.