Andijvie salade
Prep time:
Total time:
Serves: 4
Andijvie is een bittere bladgroente en ondersteunt de leverwerking. Deze salade kan je heel goed samen met een stukje vis, wild, lamsvlees of gevogelte eten.
Ingredients
- ½ krop andijvie, fijn gesneden in dunne reepjes
- 2 stengels bleekselderij, afgehaald en in dunne halve maantjes gesneden
- ½ komkommer in blokjes
- 2 el groene olijven
- 50 gr veldsla
- 1 kleine rode ui, fijn gesneden
- 4 toppen basilicum, fijn gesneden
- dressing
- 2 el frambozen azijn
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 1 tl mosterd
- vers gemalen peper en zeezout
Instructions
- Doe de andijvie, bleekselderij, komkommer, olijven, veldsla, rode ui en basilicum in een grote kom en meng het goed door elkaar.
- Maak de dressing door alle natte ingrediënten goed door elkaar te roeren of te schudden in een potje met deksel.
- Giet de dressing pas over de salade als deze op het bord ligt. Zo kan je de salade langer bewaren.