Andijviegratin met ansjovisfilets

Andijviegratin met ansjovisfilets
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 1 andijvie, gewassen en gesneden in kleine stukken
  • 1 el roomboter, ghee, kokosboter, rundvet of eendenvet + extra om ovenschaal in te vetten
  • 2 rode uien, klein gesneden (vervang deze door het groen van een lente-ui als je last krijgt van een opgeblazen gevoel)
  • 4 eieren
  • 2 tenen knoflook, geperst (vervang deze door bieslook als je last krijg van een opgeblazen gevoel)
  • handvol verse basilicum, fijn geknipt of 1 el gedroogd
  • verse gemalen peper en zeezout
  • 110 gr ansjovisfilets op olie en zuur of 2 blikjes sardienen op olie
  • 3 augurken op zuur, klein gesneden
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de uien glazig. Voeg de andijvie toe en roerbak in een paar minuten beetgaar. Vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter.
  3. Vermeng in een kom de eieren, knoflook en basilicum. Maak het op smaak met peper en zout.
  4. Laat de andijvie uitlekken en leg deze in de ovenschaal. Giet het eimengsel erover en verdeel de ansjovisfilets over de schotel.
  5. Bak de andijviegratin in 25 tot 30 minuten af.