Appeltaart zonder suiker met 90% appel

Appeltaart recept zonder suiker met 90% appel

Appeltaart recept zonder suiker dat past in een suikervrij dieet. De appeltaart is gemaakt ZONDER het gebruik van dadels, honing en kokosbloesemsuiker. En bevat door het gebruik van boekweitmeel weinig zetmeel. Door weinig koolhydraten te gebruiken wordt je bloedsuikerspiegel zo min mogelijk belast.

Wil je meer informatie over een gezonde leefstijl? Volg me via https://www.instagram.com/leefgezondacademie/ 

Appeltaart voor op de ontbijttafel

Bakvorm 20 – 24 cm doorsnede, vel bakpapier of boter om vorm in te vetten en 30 gr boekweit of ander glutenvrij meel

Dit heb je nodig:
70 gr boekweitmeel
1/4 tl gemalen vanille Bourbon
11 gr bakpoeder (2 tl)
snuf zeezout
6 appels
20 gr kokosvet, roomboter of ghee
2 eieren
100 ml kokosmelk of andere plantaardige melk zonder suiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een taartvorm met een vel bakpapier of vet deze in en bestrooi de vorm met 30 gr boekweitmeel of ander glutenvrij meel.
Vermeng in een kom de boekweit, vanille, bakpoeder en zeezout. Vermeng alles goed.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in hele dunne plakjes.
Laat het vet in een kleine steelpan smelten.
Voeg aan de droge ingrediënten de eieren en de kokosmelk toe gevolgd door het vet (pas op dat dit niet te heet is).
Roer de appelplakjes voorzichtig door het beslag en leg met de hand de plakjes waarop het beslag zit in de bakvorm. Heb je minder tijd? Spatel de appel voorzichtig door het beslag en stort het beslag in zijn geheel in het bakblik. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Bak de appeltaart in 35 tot 40 minuten af. Laat de appeltaart verder afkoelen op een rooster.

Wil je meer informatie over een gezonde leefstijl? Volg me via https://www.instagram.com/leefgezondacademie/