Aubergine schnitzel met haricot verts

– Bereidingstijd: 15 min
– Baktijd: 30 – 40 min
– Bewaren: koel en eet binnen 3 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 aubergine in dunne plakken
2 eieren
2 tenen knoflook, geperst
1,5 tl Italiaanse kruiden
peper en zeezout (Himalaya of Keltisch)
50 gr boekweitmeel
4 el kokosvet om in te bakken
snuf nootmuskaat
handvol peterselie, fijn gehakt

Hoe maak je het?

1. Snijd de aubergine in dunne plakken.

2. Klop de eieren in een diep bord los en pers de knoflook er boven uit. Roer de Italiaanse kruiden erdoor en maak op smaak met zout en peper.

3. Schep het boekweitmeel op een bord en zet even opzij.

4. Verwarm het vet in een grote koekenpan. Haal de aubergine plakken door het eimengsel. Bestrooi ze met het boekweitmeel en bak ze een paar minuten op iedere kant bruin.

5. Leg ze op een bord. Bestrooi met een snuf nootmuskaat en strooi de peterselie over de schnitzels. Verwijder bij de 2e baksessie met een vel keukenpapier de bruin geworden olie en voeg opnieuw verse olie toe. Bak de overige aubergine plakken op de manier zoals hierboven beschreven.

Lekker met een tomaten carpaccio vooraf en gekookte haricot verts als bijgerecht (basis).