Bieten fudge

Wat heb je nodig voor 16 stuks?

100 gr chocolade 74% cacaogehalte
2 tl kokosvet
1 el kokosroom
2 el koffie
1/3 gekookte biet
25 gr cranberry’s, fijn gehakt
rasp van 1/3 BIO sinaasappel
pistachenootjes, fijn gehakt

Hoe maak je ze?

Ik heb hiervoor een silicone vorm gebruikt met maantjes maar je kan elke andere vorm hiervoor gebruiken. Je kan bijvoorbeeld ook een ijsblokjes vorm invetten en deze vullen.

1. Smelt in een kleine steelpan de chocolade samen met het kokosvet. Roer de kokosroom er doorheen samen met de koffie.

2. Snijd de gekookte biet in kleine plakjes. Giet een klein beetje van de gesmolten chocolade op de bodem van de vorm en leg hierop een plakje biet. Giet er chocolade over zodat het plakje geheel bedekt is.

3. Strooi de gehakte cranberry’s, sinaasappelrasp en pistachenootjes over de bovenkant en zet de vorm in de koeling. Laat minstens 30 minuten opstijven.

Note: Wist je dat bietjes je helpen om te ontgiften en dat ze een hoog gehalte aan de vitaminen A, B1, B2, B3 en C bevatten. Ze ondersteunen ook de spijsvertering.

Genoeg reden dus om deze heerlijke chocolaatjes te eten!