Bietentaart met geitenkaas en honing

Bietentaart met geitenkaas en honing
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • Voor het deeg:
  • 100 gr boekweitmeel
  • 50 gr lijnzaad gemalen in koffiemolen
  • ½ tl zeezout
  • 50 gr kokosvet, gesmolten
  • 50 ml water
  • Voor de vulling:
  • 1 el kokosvet
  • 1 ui, klein gesneden
  • ½ rode paprika in reepjes
  • 400 gr broccoli, roosjes in plakjes gesneden
  • 1 gekookte biet in plakjes
  • handvol spinazie, sla, postelein of raapstelen
  • 4 eieren
  • 1 teen knoflook geperst
  • vers gemalen peper
  • 50 gr (zachte) geiten of oude schapenkaas, geraspt
  • verse tijm
  • rauwe honing naar smaak
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. En beleg een ovenvorm met een vel bakpapier of vet deze in met een beetje kokosvet, ghee of rundvet.
  2. Maak het deeg door het boekweitmeel, lijnzaad, zout, kokosvet en water in een kom te doen en te kneden tot een bal. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en leg dit in de bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in en bak de bodem 20 minuten voor op 180 graden.
  3. Maak intussen de vulling:
  4. Verwarm in een koekenpan het vet.
  5. Bak de ui hierin glazig en voeg de paprika toe.
  6. Kook of stoom intussen de broccoli beetgaar.
  7. Haal de bodem uit de oven en beleg deze met de vulling en verdeel de biet samen met de spinazie over het geheel.
  8. Breek de eieren boven een kom, pers de knoflook er boven uit en kluts deze door. Maak op smaak met peper. Giet het ei over de vulling en strooi de kaas samen met de tijm erover.
  9. Bak de taart 30 minuten op 180 graden.
  10. Neem de taart uit de oven. Laat het iets afkoelen en giet er naar smaak honing over.
  11. Lekker met een groene salade.