Bloemkool couscous

Bloemkool couscous
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Van bloemkool kan je heel makkelijk een rijst of couscous vervanger maken door deze in een keukenmachine fijn te malen. De smaak is vrij neutraal dus je kan er vele kanten mee op.
Ingredients
  • kokosvet, ghee, eendenvet of rundvet
  • 1 bloemkool
  • 1 paprika, klein gesneden
  • 1 bosui, in ringen (gebruik alleen het groen als je een opgeblazen gevoel ervan krijgt)
  • 1 gekookte biet, in blokjes
  • 1 takje munt, fijn gesneden
  • sap van halve citroen, eventueel rasp
  • vers gemalen peper en zeezout
  • 2 el extra vierge olijfolie, hennepolie, avocado-olie
  • optioneel, verse koriander
Instructions
  1. Verwarm het vet in een pan.
  2. Maal de bloemkool fijn tot korrels in een keukenmachine.
  3. Stoom deze met een deksel op de pan gaar.
  4. Doe de gekookte bloemkoolkorrels in een slakom.
  5. Voeg de rauwe paprika, bosui, gekookte biet en munt toe.
  6. Giet het citroensap (eventueel de rasp) over het geheel en maak op smaak met peper en zout.
  7. Voeg de olijfolie toe en roer alles goed door.