Bloemkoolpuree met wortels & Chinese kool

Bloemkoolpuree met wortels & Chinese kool
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 2 el kokosvet, eendenvet, ghee of rundvet
  • 3 wortels in plakjes
  • ½ paprika in reepjes
  • 1 bloemkool, roosjes
  • klontje ghee, eendenvet of rundvet
  • 1 Chinese kool in ringen gesneden
  • Optioneel: stukje vlees of vis (hertenhamburger of kippendijfilet)
Instructions
  1. Verwarm het vet in een pan. Voeg de wortels en paprika toe en stoom dit met een deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Kook of stoom de bloemkool in een klein laagje water gaar (giet niet af maar stamp het met de ghee en het kookvocht tot een puree. Maak op smaak met zeezout, vers gemalen peper en nootmuskaat.
  3. Voeg de Chinese kool aan de puree toe, roer door en stoom dit nog enkele minuten mee.
  4. Leg de wortels met de paprika op een bord en schep de puree erbij.