Bonbons

– Bereidingstijd: 15 – 20 min
– Wachttijd: minimaal 20 min
– Bewaren: koel (diepvries)
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk

Wat heb je nodig voor 2 personen?

100 gr pecannoten
20 gr kokosboter
5 dadels, ontpit
1/2 tl kaneel
70 gr gesmolten chocolade 70%

Hoe maak je het?

1. Vermaal de pecannoten met de kokosboter en dadels in een blender of keukenmachine.

2. Meng de kaneel erdoor.

3. Laat de chocolade op laag vuur smelten.

4. Maak kleine balletjes van het notenmengsel. Leg deze in de gesmolten chocolade. Rol deze er voorzichtig met een vork doorheen en leg de bonbon in een langwerpig bakje afsluitbaar bakje op een vel bakpapier.

5. Bestrooi met sinaasappelrasp, kokosrasp, pistachenootjes, citroenschil, sesam en zeezout, parmezaanse kaas, lavendel of houd ze gewoon naturel.

6. Herhaal dit tot alle bonbons klaar zijn. Zet ze minimaal 20 minuten in de koelkast voordat je ze opdient.