Broccoli stamppot met vis

– Bereidingstijd: 15 min
– Bak of kooktijd: 20 – 30 min
– Bewaren: koel en eet binnen 2 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 el roomboter, ghee of kokosboter
3 wortels in plakjes
1 ui
1 broccoli (roosjes en stam)
1 knoflookteentje
1/2 komkommer
plantaardige melk (kokos)
peper en zeezout (Himalaya, Keltisch)
scheutje citroensap en rasp (bio)
peterselie, handje
dille, paar takjes
2 haringen of moot zalm

Hoe maak je het?

1. Verwarm de boter in een pan.

2. Was, schil en snijd de wortels in kleine plakjes. Stoom de wortels in de boter met een deksel op de pan gaar.

3. Schil de ui en doe deze samen met de broccoliroosjes en stam, knoflook en komkommer in een keukenmachine. Hak alles fijn.

4. Schep de groentemassa bij de wortels. Stoom een paar minuten mee. Roer door en voeg een klein beetje kokosmelk toe.

5. Maak op smaak met peper, zeezout, citroensap en rasp. Roer de fijngehakte peterselie en dille erdoor.

6. Schep een flinke lepel stamppot op je bord en leg hier 2 haringen overheen.

Note: Dit gerecht kan je maken met iedere vorm van vette vis.