Ceviche van makreel en grote garnalen

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Bereidingstijd: half uur
Wachttijd: 2 a 3 uur

500 ml kokosmelk
10 steeltjes saffraan (AH)
1 stengel citroengras, gehalveerd (AH, Jumbo, Toko)

2 limoenen, geperst en het rasp
1 sjalot, klein gesneden (sterke ui soort)
2 tenen knoflook, geperst
1/2 cm verse gember, klein gesneden
4 makreelfilets (vel verwijderd, je kan vragen of de visboer dit doet)
20 grote garnalen (kop, staart en darm verwijderd)

1 oranje paprika, klein gesneden
1/2 gele paprika
15 zoete snoeptomaatjes, in 4-en
1 stengel bleekselderij, in fijne plakjes
1/2 komkommer in kleine blokjes

verse koriander
verse dille
gedroogde wakame (zeewier) Toko

optioneel: halve kleine rode peper fijn gesneden

Zo maak je het:

Verwarm de kokosmelk tot aan het kookpunt met de saffraan steeltjes en de stengel citroengras en laat dit afkoelen.

Giet in een kom het limoensap en de rasp, de sjalot, de knoflook en de gember.
Giet het lauwe kokos – citroengras mengsel erbij en leg de makreel en garnalen hierin.
Zet dit 2 a 3 uur koel weg.

Snijd intussen alle groenten. Haal de ceviche uit de koeling en verwijder de citroengras stengel. Leg de gemengde groenten in een diep bord en verdeel de vis hierover samen met het sap.

Strooi er gedroogde wakame zeewier over, dille en koriander.

Wil je meer gezonde recepten download ze hier.