Chocolade ijs

– Voorbereidingstijd: minimaal 2 uur in vriezer
– Bereidingstijd: 10 min
– Bewaren: direct opeten
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Dit heb je nodig voor 2 ijsjes:

3 bevroren bananen (snijd een banaan in plakjes en vries minimaal 2 uur in) Als je een latex allergie hebt kan je last krijgen houd het voedingsdagboek uit week 2 bij of vervang het door gekookte pompoen).
3 el notenpasta
3 el cacaopoeder (raw)

Hoe maak je het?

1. Haal de banaanplakjes of pompoen uit de vriezer. Leg deze in een keukenmachine.

2. Voeg de notenpasta en cacao toe en mix alles op hoge snelheid. Na enige tijd zul je zien dat er een homogene massa ontstaat. Mix door totdat het op ijs lijkt.

3. Schep er bolletjes van en leg deze in een bakje. Leg er eventueel een dikke klodder kokosroom op.

Enjoy!