Chocotaart

– Voorbereidingstijd: 15 min
– Bereidingstijd: 35 – 40 min
– Bewaren: koel enkele dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: de smaak van de cacao kan te zwaar zijn
– Keukengerei: bakvorm, kom, steelpan, keukenmachine of blender

Wat heb je nodig voor 1 taart?
(8 tot 10 stukken)

30 gr chiazaden
175 ml kokosmelk
125 gr boter
50 gr pecannoten
50 cashewnoten
of 100 gr gemengde zaden
1 avocado
75 gr kokosbloesemsuiker
50 gr cacaopoeder
2 tl kaneel
rasp van bio sinaasappel
1 tl bakpoeder
snufje zeezout, (Himalaya, Keltisch)
5 eieren

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Vet een springvorm in (ronde taartvorm, 20 cm doorsnede).

3. Vermeng de chiazaden met de kokosmelk en zet opzij.

4. Smelt de boter in een kleine steelpan en zet opzij.

5. Vermaal in een keukenmachine de noten of zaden fijn samen met de avocado. Doe deze in een kom.

6. Voeg de suiker, cacao, kaneel, sinaasappelrasp, chiazadenmengsel, boter, bakpoeder en zout toe en meng alles goed door.

7. Roer 1 voor 1 de eieren door het beslag en schep of giet het in de bakvorm.

8. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en bak de taart in 35 tot 40 minuten af. Een ingestoken satéprikker komt er nat uit, dit is goed. De taart blijft in het midden lekker klef.

9. Haal de taart uit de oven. Laat deze 8 – 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder voorzichtig de zijkant van de vorm en laat de taart verder afkoelen.

10. Je kan de taart opmaken met vers fruit of bedekken met toefjes kokosroom.