Courgette pasta met kabeljauw en pesto

Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 blik gepelde tomaten
1 rode paprika
2 uien (als je last krijgt van een opgeblazen gevoel dan vervang je deze door bieslook of het groen van een lente-ui) en houd je voedingsdagboek uit week 2 bij of laat het weg)
1 venkel of komkommer in blokjes
1 laurierblad
1 tl oregano
1 tl basilicum
520 gr kabeljauw haas of filet
4 tl pesto (restant)
paar takjes dille
halve citroen en rasp
2 courgettes
peper en zeezout (Himalaya, Keltisch)
1 teen knoflook (als je last krijgt van een opgeblazen gevoel dan vervang je deze door bieslook en houd je voedingsdagboek uit week 2 bij of laat het weg)

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven op 180 gr.

2. Verwarm de tomaten in een koekenpan.

3. Hak de paprika, uien en venkel fijn in een keukenmachine. Voeg dit toe aan de tomatenpuree samen met het laurier blad, strooi de oregano en basilicum erover en stoom met een deksel op de pan in 20 tot 30 minuten gaar.

4. Neem 2 vellen bakpapier of aluminiumfolie en knip deze in 2en. Je hebt nu 4 vellen. Leg op ieder vel een stuk kabeljauw, smeer hier een theelepel pesto over uit. Leg op de pesto een plakje citroen en een takje dille. Vouw het vel over de vis en draai de uiteinden dicht (net als bij een snoepverpakking). Leg de vis in een ovenschaal en bak in 20 minuten gaar.

5. Snijd intussen met een mes de courgette in dunne slierten of maak er lange pasta slierten van met een speciale groente puntenslijper. Leg de slierten op een bord.

6. Maak de saus op smaak met peper en zout. Knijp de knoflook er boven uit en roer de citroenrasp erdoor. Schep de saus over de courgette pasta.

7. Haal de kabeljauw uit de oven. Pas op, er komt stoom en hete olie uit de pakketjes! Leg op de saus de kabeljauw. Bestrooi met de rest van de dille.

Note: Knoflook is rijk aan vitaminen A, B en C en bevat net als ui, sjalotten, bieslook en prei het fytonutriënt allicine. Bij rauw gebruik werkt het antibacterieel, antischimmel en ontgift, het is een natuurlijk antibioticum.