Courgette pasta

Courgette pasta
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • Courgette pasta, meteen meer groente op je bord!
  • Spirelli snijmachine om courgette slierten mee te maken
  • 1 courgette
  • 1 el roomboter
  • 500 gr rundergehakt
  • peper en zeezout
  • snufje chilipeper
  • 1 ui, gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten of 5 verse tomaten
  • herbes de provence of Italiaanse kruiden
  • 3 takjes verse oregano
  • 3 el verse basilicum
  • mini asperges (1 bakje)
  • 2 tenen knoflook
  • handje verse peterselie
Instructions
  1. Maak slierten van de courgette en zet deze even weg.
  2. Verwarm de boter in een koekenpan en rul de gehakt maak op smaak met peper, zout en chilipeper, stoom de ui met een deksel op de pan gaar.
  3. Voeg de tomaten toe en strooi er wat gemalen herbes de provence over samen met de verse oregano en basilicum. Kook de saus wat in zodat er minder vocht over blijft.
  4. Leg de asperges en courgette pasta op de gehakt en laat deze met de deksel op de pan 3 minuten meestomen.
  5. Haal de courgette pasta eruit en leg deze op een bord, pers de knoflook uit en roer deze door de saus. Schep de saus over de pasta en dien op met verse peterselie.