Couscous salade van broccoli met cranberry’s

Dit heb je nodig:

200 gr broccoli rijst*
1 grote rode ui, gesnipperd (vervang deze door bieslook als je last hebt van een opgeblazen gevoel)
handvol pistache nootjes, grof gehakt
100 gr gemengde noten (blanke amandelen, walnoten, cashewnoten, hazelnoten)
handvol cranberry’s (zonder geraffineerde suiker gezoet met ananassiroop)
1/2 granaatappel
2 takjes munt, fijn gehakt
bosje verse koriander, fijn gehakt
bosje verse peterselie, fijn gehakt
sap van 2 limoenen
grof zeezout

Zo maak je het:

Doe de ‘rijst’ in een grote schaal en voeg hier de ui, pistache, noten, cranberry’s, granaatappel en verse kruiden aan toe. Maak op smaak met het limoensap en het zout.

Je kan deze salade natuurlijk ook maken met bloemkool en de gemengde noten vervangen door macadamia’s. Of de cranberry’s vervangen door abrikozen of dadels en als extra een verse peer in blokjes aan toe voegen.

Je ziet het al, je kan hier veel kanten mee op en deze aanpassen naar jouw smaak.

*Dit kan jezelf maken door 1 broccoli in een keukenmachine tot korrels te hakken. Tegenwoordig verkoopt bijna iedere supermarkt dit ook kant- en klaar. Een beetje gemak vind ik zelf toch wel handig.