Crème fraîche

Wat heb je nodig?

1 L rauwe room
5 gr yoghurtstarter in poedervorm of 125 ml biologische yoghurt uit winkel

Hoe maak je het?
Vermeng de yoghurtstarter met de rauwe room (verwarm het niet!). Dit kan een yoghurtcultuur zijn (125 ml van rauwe yoghurt uit de winkel of 5 gr probiotica uit tablet of 5 gr kefircultuur).

Zet de fles weg bij een temperatuur van 40 – 45 graden. Laat deze minimaal 24 uur staan (fermenteren).

Heb je geen rauwe room, gebruik dan biologische room uit de winkel. Verwarm deze room tegen de kook aan om schadelijke bacteriën te doden, laat afkoelen tot 42 graden en voeg dan de yoghurtcultuur toe. Zet de fles minimaal 24 uur weg bij een temperatuur van 40 -45 graden.

Doe de crème fraîche over in een schone pot en bewaar deze in de koelkast. Je kan voor de volgende batch 125 ml van je eigen crème fraîche als starter gebruiken.

Je kan dit eten met wat honing en bessen of dit in een keukenmachine vermengen en invriezen om ijs te maken.

Doordat het een mooi vetzuurgehalte bevat wordt het immuunsysteem en de hersenen gevoedt.

Note: geitenmelk bevat andere eiwitten dan koemelk en is daardoor makkelijker te verteren.