Curry van runderriblappen met kokos

Helaas zonder foto van de maaltijd. Het was gisteravond te donker om een foto te nemen. Volgende keer, en die gaat er zeker komen want dit was zo’n heerlijk gerecht. Ik verzon het ter plekke maar dat is juist het leukste en dat wil ik jou ook meegeven. Ga lekker de keuken in een experimenteer.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur op laag vuur of op 8 uur op stand 1 in de slowcooker

1 klont ghee, rundervet, roomboter, eendenvet of kokosvet
400 gr runderriblappen (bio, het liefst grasgevoerd) in blokjes
2 uien, gesnipperd
1 sjalot, gesnipperd
2 wortels in plakjes
1 el (appel)azijn
1 laurierblad
1 cm verse gember, klein gesneden
2 tenen verse kurkuma, klein gesneden
2 tenen knoflook, klein gesneden
1 tl zeezout
zwarte peper*
250 ml kokosmelk
optioneel: citroengras

Zo maak je het:

Verwarm het vet in een kleine stoofpan.
Bak het vlees snel bruin in het vet.
Voeg de uien, sjalot, wortels, azijn, laurierblad, gember, kurkuma en knoflook toe.
Maak op smaak met het zout en peper.
Voeg de kokosmelk toe.
Roer alles goed om en laat het 4 uur op zacht vuur stoven.

Dit gerecht is lekker met volkorenrijst en sperziebonen. Of eet het met linzen en een groene salade. Of met een zacht glutenvrij bolletje die ik maak in de bakworkshop en pompoenmayonaise.

Ik hoop je geïnspireerd te hebben, je leest het al er is variatie genoeg.

Langzaam gegaard vlees is de beste voeding voor je darmbacterien. Het zorgt er niet alleen voor dat het vlees makkelijker verteerd kan worden, het sap dat vrijkomt heelt het darmslijmvlies en verbetert je gezondheid.
*kurkuma is ontstekingsremmend en de zwarte peper vertraagd de opname van kurkuma waardoor het lichaam de kurkuma langzaam kan opnemen.