Dorade met wortellinten en gevulde tomaat

Dorade met wortellinten en gevulde tomaat
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • 2 Dorade's (of zalm, makreel of sardienen)
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 wortels, geschaafd in linten (met de kaasschaaf of dunschiller)
  • 1 el roomboter, ghee, kokosvet of eendenvet
  • 1 ui, klein gesneden
  • 1 courgette, gehalveerd en in plakjes
  • vers gemalen peper en zout
  • 2 tomaten in plakjes
  • 2 tl kappertjes
Instructions
  1. Spoel de vis af en droog deze af met keukenpapier. Duw de knoflook en tijm in de buikopening van de vis (1 knoflook en 2 takjes tijm per vis).
  2. Kook de wortellinten gaar in wat water.
  3. Verwarm het vet in een koekenpan. Bak de ui glazig. Zet de ui even opzij. Voeg nog wat vet toe en bak de vis in dezelfde pan in 10 minuten aan beiden kanten bruin. Leg de vis op een verwarmd bord en dek deze af. Roerbak de courgette in het vet van de vis. Maak op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Leg de bodem van de tomaat op een bord, leg hier een tl gebakken uien op en wat kappertjes, leg een plakje tomaat erop en bouw door totdat je de hele tomaat opgemaakt hebt. Leg de gekookte wortellinten en de courgette erbij en de vis erop.