Geitenkaas muffins

– Voorbereiding: 15 min
– Baktijd: 25 – 30 min
– Muffinvorm

Wat heb je nodig voor 9 (kleine) of 12 (grote) muffins?

50 gr kokosboter (gesmolten)
100 gr courgette
handvol basilicum
2 grote tenen knoflook
1 mango (230 gr)
5 gr wakame zeewier (gemalen
100 gr Hollandse geitenkaas
50 ml water
4 eieren
100 gr amandelmeel
50 gr kokosmeel
1 tl oregano
1 tl vlozaad (5 gr)
2 tl bakpoeder (10 gr)
optioneel: gedroogde tomaatjes

Hoe maak je ze?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet een muffinvorm in of bekleed deze met vormpjes.
3. Laat de kokosboter in een kleine steelpan smelten.
4. Hak in een keukenmachine de courgette, basilicum, knoflook, mango, wakame en geitenkaas klein.
5. Voeg het water toe en de gesmolten boter mix nog even goed door en laat staan.
6. Klop de eieren luchtig en voeg het amandelmeel, kokosmeel, oregano, vlozaad, bakpoeder en het natte courgettemengsel toe en roer alles tot een beslag.
7. Schep het beslag in de vormpjes en bak ze in 25 – 30 minuten af in de oven.