Gepocheerd ei

– Bereidingstijd: 5 min
– Bak of kooktijd: 15 – 20 min
– Bewaren: koel en eet binnen 2 dagen
– Moeilijkheidsgraad: simpel
– Kindvriendelijk: ja

Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 broccoli of groenten van avond ervoor
1 el kokosvet, ghee of roomboter
4 eieren
1 el azijn
2 – 4 tl pesto (basis recept)

Hoe maak je het?

1. Breng in een pan water aan de kook, voeg de azijn toe (middelhoog vuur, kleine bubbeltjes).

2. Kook in een andere pan de broccoli roosjes gaar of bak de overgebleven groenten op met de kokosboter.

3. Breek de eieren 1 voor 1 boven de pan met licht kokend water en laat het ei langzaam in het water glijden (roer niet!) Kook de eieren 3 tot 4 minuten zachtjes in het water. Schep ze uit de pan zonder al te veel water mee te scheppen en leg ze op een bord.

4. Schep de verwarmde groenten erbij en voeg de pesto er aan toe.

Enjoy!

Note: Vind je dit voor de ochtend teveel werk. Oefen dit recept dan in het weekend en breek de eitjes gewoon boven de koekenpan om er roerei van te maken, voeg er klein gesneden boerenkool aan toe voor extra groenten.