Gestoomde wortel met spinaziepesto

Gestoomde wortel met spinaziepesto
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Ingredients
  • Voor de wortels
  • 1 el eendenvet of kokosvet
  • 600 gr wortels, in kleine plakjes gesneden
  • 1 el vers geperst citroensap
  • pesto
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 15 gr pijnboompitten
  • 100 gr (wilde) spinazie
  • 5 gr verse basilicum
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 eetlepels verse fijn gesneden peterselie om over de wortels te strooien
Instructions
  1. Verwarm het eendenvet in een pan, voeg de plakjes wortel toe en laat 15 minuten op middelhoog vuur stomen (met deksel op pan).
  2. Doe alle ingrediënten voor de pesto over in een keukenmachine, vermaal dit fijn tot een egale pasta.
  3. Giet als de wortels gaar zijn het citroensap erover.
  4. Roer de pesto door de wortels en schep het 1 minuutje er doorheen.
  5. Maak op smaak met een klein beetje zeezout en grof gemalen peper
  6. Dien op en strooi de peterselie er overheen.