Gierstpannenkoekjes

Als je tarwe wilt vermijden wil je graag weten welke alternatieven je hiervoor kan gebruiken. Gierst is een mooi alternatief voor tarwe. Het is niet alleen glutenvrij, maar ook bevat het meer eiwitten, B vitaminen, ijzer en magnesium (zorgt voor meer ontspanning) dan andere glutenvrije grassoorten. Die o.a. goed zijn voor het geheugen en ons energieniveau.

Ik maakte van gierstmeel bovenstaande pannenkoekjes die makkelijk zijn als ontbijt of om mee te nemen voor onderweg. Dit heb je nodig voor 5 a 6 stuks:

1 fijngeprakte rijpe banaan
1 ei (M of L)
50 gr gierstmeel* (o.a. te vinden bij Pit en Pit
1 tl psylliumhusk (zijn vezels en werken als een borsteltje die de darmwand schoonmaakt zodat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden) verkrijgbaar bij Pit en Pit

Zo simpel kan het zijn…

Zo maak je het:

Vermeng alle ingrediƫnten in een kom of diep bord goed met elkaar totdat het een lobbig beslag wordt.
Verwarm in een koekenpan een eetlepel kokosvet, eendenvet, rundervet of olijfolie en giet 3 a 4 hoopjes beslag in de pan.
Bak de pannenkoekjes aan beiden kanten in een paar minuten bruin.

Gierstmeel kan je ook zelf maken door gierstkorrels (AH) in een koffiemolen zelf fijn te malen.

Wil je meer inspiratie voor eenvoudige gezonde alternatieven? Ontvang 7 dagen gratis recepten